vrijdag 25 maart 2016

Batman v Superman: Dawn of Justice


Batman v Superman: Dawn of Justice is een nieuwe superhelden actie film en het vervolg op Man of Steel. De film is geregisseerd door Zack Snyder, de regisseur van andere superheldenfilms als Man of Steel en Watchmen.

Na de gebeurtenissen uit Man of Steel hebben de mensen de vraag of helden als Superman (Henry Cavill) wel nodig zijn, want ze brengen veel verwoestingen met zich mee.
Bruce Wayne tijdens de gebeurtenissen in
Man of Steel

Succesvolle zakenman Bruce Wayne (Ben Affleck) vertrouwt de aanwezigheid van wezens als Superman niet en probeert als zijn alter ego Batman Superman een halt toe te roepen.
Na bemoeienis van Lex Luther (Jesse Eisenberg) besluiten de twee de strijd met elkaar aan te gaan.
Batman vs Superman

Terwijl de twee helden tegen elkaar vechten, is Lex Luther achter de schermen bezig met zijn eigen geniepige plannen om voor meer ellende te zorgen.

Het bijzondere aan deze film is dat we voor het eerst Batman en Superman samen in een film zien.
Batman en Superman
Helaas proberen ze de film direct te groot proberen te maken door allemaal details toe te voegen voor toekomstige superhelden films uit het DC universum.
De meeste van deze toevoegingen komen ook gehaast over, waardoor je het soms niet goed kunt volgen.
De film lijkt net alsof je midden in een boek of tv-serie begint zonder dat je de voorgaande dingen hebt gezien, zo kommen sommige dingen helaas wat vaag over.
Ze hadden beter rustig kunnen beginnen met de films voor het DC universum om zo beter en duidelijker over te komen voor de kijkers.
Fans van het DC universum, die al wel bekend zijn met de verhalen, zullen deze film wat beter begrijpen dan mensen die er niks  vanaf weten.

Een ander probleem voor deze film was ook dat de voorgaande DC films bijvoorbeeld The Dark Knight trilogie de lat erg hoog hebben neergelegd. Hierdoor zullen de DC films wel moeite krijgen om weer op zo'n niveau te komen.
Dit probleem hebben ze ook bij het acteerwerk. Acteurs als Christian Bale (de oude Batman acteur) en Michael Caine (de oude Alfred acteur) hebben ook hun persoonlijkheden toegevoegd aan de personages, waardoor de nieuwe cast het ook moeilijk heeft gekregen, maar ondanks dat ze niet op hetzelfde niveau zitten levert de nieuwe cast gelukkig wel goed werk.
Ook al levert Ben Affleck goed werk als de nieuwe Batman zit er toch een klein nadeel aan zijn versie, want de in deze film heeft Batman geen groot probleem met het doden van zijn vijanden wat wel iets is dat niet echt bij Batman past.



Het grootste probleem van deze film is Jesse Eisenberg. Zijn versie van Lex Luther komt wat verkeerd over, want officieel is het personage van Lex Luther een serieuze zakenman, die kwaadaardige bedoelingen heeft. De Jesse Eisenberg versie komt meer over als een slechte komedie of als een schurk uit een Joel Schumacher schurk.
Jesse Eisenberg komt heel irritant over en is te veel aanwezig.

De film is verder goed gefilmd en de meeste effecten zien er goed uit, alleen op het eind zien de effecten er wat minder uit.

Ondanks de vele problemen en de voorspelbaarheid van de film is de film wel vermakelijk, alleen kunnen ze voor de geplande DC films in de toekomst misschien wat rustiger doen en wat meer uitleg geven bij bepaalde gebeurtenissen.

zondag 20 maart 2016

Eddie the Eagle


Eddie the Eagle is een nieuwe biografie. De film is geregisseerd door Dexter Fletcher, de regisseur van Wild Bill en Sunshine on Leith.

De film is geïnspireerd door het waargebeurde verhaal van Michael Edwards, wie beter bekend staat als Eddie the Eagle de Britse recordhouder bij de  Olympische wintersport schansspringen.
Eddie the Eagle uit de film links
De echte rechts
 Eddie Edwards (Taron Egerton) voelt zich voorbestemd om iets in de sportwereld te doen en wordt al snel gefascineerd door de wintersport schansspringen.
Ondanks dat Eddie geen fatsoenlijke training heeft gehad, doet hij toch mee aan wedstrijden, alleen zonder succes.
Eddie wordt gezien als een grap door de andere schansspringers en het aanwezige publiek, maar afgezien van zijn mislukkingen en pech geeft Eddie de moed niet op.


Wanneer  Eddie de oud-schansspringer Bronson Peary (Hugh Jackman) ontmoet, vraagt hij om zijn
Eddie en Bronson
 hulp. Bronson wil eerst niks van Eddie en zijn plannen weten, maar wanneer hij ziet wat voor een doorzetter Eddie is en hoe groot zijn passie is voor de sport besluit hij hem toch te helpen.
Samen gaan ze de strijd aan om een Olympisch record neer te zetten.






Deze film is een leuke familie film voor jong en oud, maar ik denk niet voor al te jonge kinderen, want de kinderen die voor mij zaten leken op het eind wat verveeld.
De film word ook neergezet als een komedie drama, maar de film bevat meer van het drama genre, dan die van een komedie, want door alle tegenslagen van Eddie valt er niet veel te lachen. De komedie gedeeltes uit de film zijn vaak ook wel voorspelbaar of meer gericht op kinderen. De film was waarschijnlijk wat betere geweest als ze de komedie eruit gelaten hadden.

De film geeft goed weer hoe de sport schansspringen in elkaar steekt en laat doordat ze het vanuit het gezichtspunt van de schansspringers hebben gefilmd, krijg je goed zien hoe het er voor een schansspringer uitziet.
gezichtspunt van schansspringen

Het acteerwerk in de film is goed, Taron Egerton levert ondanks dat hij niet echt op de echte Eddie the Eagle lijkt goed en geloofwaardig werk als een man die niet van opgeven weet.
Hugh Jackman doet het ook goed als een oudere coach.

Helaas is deze film vergeleken met andere sport/training films niet bijzonder, want het laat met name de trainingen en de wedstrijden zien.

Ik geef de film als cijfer een:

zondag 13 maart 2016

10 Cloverfield Lane


10 Cloverfield Lane is een nieuwe mysterieuze thriller geregisseerd door Dan Trachtenberg. Deze film is zijn eerste grote film, die hij heeft geregisseerd.

De film gaat over de vrouw Michelle (Mary Elizabeth Winstead), wie na een auto-ongeluk ontwaakt in een kamer waar ze geboeid vast zit.  Howard (John Goodman) heeft haar na haar ongeluk gered en meegenomen naar zijn ondergrondse bunker.
Howard en Michelle
Howard vertelt Michelle dat de wereld buiten de bunker na een chemische aanval onleefbaar is geworden.
Samen met een andere man genaamd Emmett (John Gallagher Jr.) moeten de drie het zien vol te houden in de bunker, maar Michelle geloofd niet dat Howard de waarheid spreekt en probeert er achter te komen hoe het echt buiten is met de wereld.
Michelle probeert de deur van de bunker te bereiken



Deze film /kwam echt uit het niets, want de eerste trailer kwam pas op 15 januari van dit jaar uit. Ze hebben deze film dus goed geheim weten te houden.

Ondanks de naam Cloverfield in de titel van deze film is het geen vervolg van Cloverfield. Deze film is meer een spin-off van Cloverfield, want deze film speelt zich wel af in de wereld van Cloverfield, maar heeft verder niet echt iets van de eerste film te maken.
Je kunt dus beter niet met te hoge verwachtingen naar deze film gaan, want dat kan tot teleurstelling leiden.

De film heeft een spannend en interessant verhaal. Als kijker weet je niet wat je kan verwachten van de personages of wat er allemaal gebeurd of gaat gebeuren.
Het is ook wel bijzonder dat er eigenlijk maar drie personages in de film zitten en ze het toch interessant te houden. John Goodman en Mary Elizabeth Winstead leveren geweldig acteerwerk in de film. John Gallagher Jr. doet het vergeleken hun wel iets minder, maar het is ook niet slecht.

Van mij mogen ze wel meer films maken die te maken hebben met Cloverfield of in die wereld afspelen, want ze hebben er veel mogelijkheden voor.

Ik geef de film als cijfer een:

vrijdag 11 maart 2016

Allegiant


Allegiant is het derde deel van the Divergent Series. De film is geregisseerd door Robert Schwentke, de regisseur van het voorgaande verfilmde deel van the Divergent Series: Insurgent.

Na de gebeurtenissen in Insurgent weten Tris (Shailene Woodley), Four (Theo James) en een paar andere over de muur te komen, die de Chicago omringd.
Tris en Four op de muur
De wereld achter de muur is nieuwe mysterieuze wereld voor de groep. Ze worden opgevangen door het bureau voor Genetische Welzijn, dat wordt geleidt door David (Jeff Daniels)
David




David is zeer geïnteresseerd in Tris, omdat ze als enige van haar groep niet 'beschadigd' is. Tris leert al snel dat ze David niet kan vertrouwen en moet nu de keuze maken om bij het bureau te blijven of toch weer terug te gaan naar Chicago, waar inmiddels ook een strijd om de macht is losgebarsten.

Lionsgate maakt bij de verfilming van de  Divergent series dezelfde fout als ze bij de Hunger Games films hebben gedaan door het laatste boek onnodig in twee films te splitsen. Zo krijg je twee te lange films die worden gevuld door onnodige of saaie scenes, want ze moeten de film toch ergens meer zien te vullen. De enige rede dat ze weer voor deze manier kiezen is om wat extra geld te verdienen met de films.

Het probleem bij de Divergent films is ook het verhaal, want de schrijfster van de boeken was erg geïnspireerd door de Hunger Games boeken. Hierdoor lijkt het verhaal van Divergent ook erg op het verhaal van de Hunger Games, maar dan met wat aanpassingen.

Deze film is qua verhaal vaak voorspelbaar of soms ongeloofwaardig. Bij een scene waar een personage voorspelbaar dood gaat, zit er in de film verder ook geen belang achter. Want nadat het personage sterft gaan de anderen al snel verder zonder er echt aandacht aan te besteden.

De effecten in de film zijn niet altijd geloofwaardig, want je kunt vaak zien waar ze gebruik hebben gemaakt van cgi-effecten of een green screen.

Het acteerwerk komt ook niet bij iedere acteur geloofwaardig over. Dit was ook al te zien in Insurgent. Sommige acteurs hebben denk ik een fout gemaakt om voor deze film serie werk te leveren. Gelukkig levert Shailene Woodley wel goed acteerwerk. Ze draagt de film op haar schouders en weet er zo voor te zorgen dat het geen verschrikkelijke film is geworden.

Ik denk dat ze het verhaal beter in één film hadden kunnen doen, om zo een beter gevulde film te leveren. De film is verder ook een typische film voor tieners en dan vooral voor meiden.

Ik geef de film als cijfer een:

donderdag 3 maart 2016

London Has Fallen


London Has Fallen is het vervolg op de 2013 film Olympus Has Fallen. De film is geregisseerd door Babak Najafi.

Wanneer de Britse premier komt te overlijden, worden verschillende wereldleiders uitgenodigd voor zijn begrafenis. De Amerikaanse president Benjamin Asher (Aaron Eckhart) is ook uitgenodigd voor de begrafenis. Samen met zijn beste geheime agent Mike Banning (Gerard Butler) gaan ze neer Engeland.
Het nieuws van de samenkomst van de wereldleiders blijft niet ongehoord. Een terroristische organisatie komt er ook al vroeg achter en maken gebruik van deze informatie, om een aanslag op de wereldleiders te plegen.
Mike weet op tijd de president te redden uit de terroristische hinderlaag, maar weet niet uit Londen te ontsnappen. Nu moet hij samen met de president en een vertrouwelijke MI6 agente de aanslag zien te overleven en proberen te stoppen.
Mike en de president in de straten
van London
 
Deze film is korter dan Olympus Has Fallen zo je komt eerder in de spanning van het verhaal.
De film is op een manier haast hetzelfde als zijn voorganger, maar omdat het buiten in de straten van Londen afspeelt, is het wat lichter en betere te zien wat er gebeurd. In Olympus Has Fallen speelt het verhaal in het Witte Huis af en daar was het donkerdere waardoor je niet altijd goed kon zien wat er gebeurde.
De film heeft ook iets meer humor dan Olympus had.

Het acteerwerk bevat goed acteerwerk. Gerard Butler kan zijn foutje van Gods of Egypt weer vergeten. Hij levert weer goed werk als actieheld in deze film. Aaron Eckhart is ook een van de beste acteurs die de president van Amerika speelt. Hij komt goed en geloofwaardig over als president.

Ondanks dat de film niet altijd even realistische is, blijft het een goede en spannende actiefilm en is momenteel wel een van de betere films die in de bioscoop draait.

De film speelt ook goed in op de actualiteit qua het terrorisme uit het Midden-Oosten en er zit ook een iets in over de politieke verhouden met Rusland en de andere wereldleiders.

Ik geef de film als cijfer een: