zondag 30 oktober 2016

Ouija: Origin of Evil


Ouija: Origin of Evil is een prequel op de film Ouija uit 2014. Deze film is geregisseerd door Mike Flanagan, de regisseur van Oculus en de Netflix film van dit jaar Hush.

De film speelt zich af in Los Angeles in het jaar 1965. Moeder Alice Zander (Elizabeth Reaser) doet zich voor als een medium en helpt zo mensen om in contact te komen met hun overleden geliefden.
Alice voert een séance uit
Samen met haar twee dochters laat ze haar seances zo echt mogelijk lijken. Zo weten ze geld te verdienen, waar ze van kunnen leven.
Wanneer Alice een Ouija bord toevoegt aan haar oplichterij, komen zij en haar dochters onopgemerkt in contact met een kwade aanwezigheid. Deze aanwezigheid neemt langzamerhand bezit van de jongste dochter Doris (Lulu Wilson).
De kwade aanwezigheid neemt bezit
van Doris

Wanneer moeder Alice en zus Lina (Annalise Basso) dit door beginnen te krijgen, gaan ze samen met Vader Tom (Henry Thomas) de strijd aan tegen deze kwaadaardige demon om zo te proberen Doris te bevrijden.

Dat ze een tweede Ouija film gingen maken leek erg onnodig, omdat de eerste Ouija film een van de slechtste "horror" film van 2014 was. Gelukkig toen bekend werd gemaakt dat Mike Flanagan de film ging regisseren, zag het er wat positiever uit.
Uiteindelijk heeft Mike Flanagan er ook wat moois van weten te maken. Hij laat het echt lijken alsof deze film echt in de jaren 60 is gemaakt, want hij heeft bijvoorbeeld de oude filmstudio openingsafbeelding gebruikt. Ook kun je als je goed oplet soms tussen een wisseling van scenes rechtsboven in een kleine zwarte vlek zien verschijnen. Dit is iets wat oude films vroeger hadden, wanneer er van filmtape werd verwisseld.
Qua horror bevat deze film ook van alles. Er zitten een paar jumscares in de film, maar soms kun je de demonische aanwezigheid ook gewoon in beeld zien verschijnen zonder een onnodig hard geluid erbij. Als je zelfs heel goed oplet bij deze film kun je de demonische aanwezigheid soms op de achtergrond zien, zonder dat hij zichzelf echt bekend maakt.

Annalise Basso en Elizabeth Reaser leveren goed acteerwerk, maar het beste acteerwerk komt verrassend genoeg van de jonge beginnende actrice Lulu Wilson. Ik verwacht dat ze door deze rol wel meer in toekomstige films zal gaan spelen.

Het enge minpunt van deze film is dat als je het eerste deel kent deze film op een punt wat voorspelbaar begint te worden, want het lijkt of Mike Flanagan op het einde van deze film de fouten van de voorgaande Ouija film probeert op te lossen, maar dan zonder succes en dit gaat een beetje ten koste van deze film.

Uiteindelijk is dit een betere film dan de voorgaande, maar dat was dan ook niet moeilijk.

Ik geef deze film als cijfer een:

Doctor Strange


Doctor Strange is een nieuwe actie, fantasie, superhelden film uit de Marvel film serie. De film is geregisseerd door Scott Derrickson, de regisseur van horror films zoals: Sinister en The Exorcism of Emily Rose.

Stephen Strange
De film gaat over de arrogante neurochirurg Stephen Strange (Benedict Cumberbatch). Wanneer Stephen in een auto-ongeluk terecht komt, raken zijn handen zo gewond dat hij ze niet meer kan gebruiken voor vele dagelijkse taken. Zo kan Stephen niet meer functioneren als een chirurg.
Stephen probeert van alles om zijn handen te genezen, maar helaas zonder succes. Wanneer hij dan hoort over een mysterieuze locatie genaamd: Kamar-Taj, gaat hij opzoek naar deze locatie.
Als Stephen de locatie eindelijk weet te bereiken, leert hij dat er meer is dan de wereld die hij kent.
Een mysterieuze vrouw genaamd the Ancient One (Tilda Swinton) leert Stephen over de magische mogelijkheden die er zijn om de realiteit te buigen.
The Ancient One toont Stephen de magische mogelijkheden
Uiteindelijk accepteert Stephen dat deze nieuwe magische mogelijkheden echt bestaan en begint hij zichzelf te trainen om deze mogelijkheden de baas te worden. Tijdens zijn trainingen leert Stephen dat er ook duistere krachten aanwezig zijn, die de aarde in groot gevaar brengen. Een ex-leerling van the Ancient One genaamd: Kaecilius (Mads Mikkelsen) probeert via deze krachten krachtiger te worden wat uiteindelijk ten koste van de aarde zal gaan. Stephen heeft nu de keuze om terug te keren naar zijn oude leven als neurochirurg of hij kan ervoor kiezen de aarde te beschermen tegen de duistere magische krachten als een van de machtigste magiërs.

Scott Derrickson levert met deze film een mooie magische superhelden film. De visuele effecten in de film zien er erg goed en mooi uit. De scenes waarin de personages tussen verschillende dimensies reizen of de dimensie aan passen zien er mooi uit. 
Een dimensie wordt aangepast
Deze scenes laten de film zo lijken op een magische versie van de film Inception. 
Ondanks dat je weet dat het haast niet anders kan dat ze CGI en green screen effecten voor deze scenes hebben gebruikt, kun je dit gelukkig niet duidelijk terug zien. 
Deze scenes maken het de film ook waardig om in 3D te zien. 
Het enige kleine probleem van de film is dat ze soms wat te veel onnodige komedie toevoegen, die niet altijd aanslaat.

Het acteerwerk in de film is goed. Benedict Cumberbatch komt goed over als een arrogante man, die zijn koppigheid aan de kant moet zetten om een nieuwe manier van leven te leren. Hij komt goed over met zijn Amerikaanse accent. Je hoort niet echt meer dat hij eigenlijk Engels is. Zijn personage lijkt veel op Robert Downey Jr. zijn Tony Stark. Wat vast leuk gaat worden wanneer deze beide personages elkaar gaan ontmoeten. Ondanks dat Tilda Swinton niet lijkt op hoe the Ancient One er in de comics uitziet, komt ze wel goed over als dit personage van een wijze magiër.   

Dit is weer een goede, maar hele andere film in de Marvel filmserie, die de mogelijkheden naar andere toekomstige Marvel films opent.

Ik geef de film als cijfer een: 

zaterdag 22 oktober 2016

Jack Reacher: Never Go Back


Jack Reacher: Never Go Back is het vervolg op de eerste Jack Reacher film uit 2012. De film is geregisseerd door Edward Zwick, de regisseur The Last Samurai waarin Tom Cruise ook de hoofdrol speelde.

In de film heeft Jack Reacher (Tom Cruise) major Turner (Cobie Smulders) bevrijd uit de gevangenis, omdat ze vals beschuldigt, is voor verraad en spionage. Door deze actie wordt Jack Reacher ook vals beschuldigt als een partner van major Turner.
Jack en major Turner
Jack en major Turner proberen nu samen hun namen te zuiveren, maar ontdekken als snel dat er een overheids samenzwering aan de gang is.
Tijdens hun poging om mensen achter de samenzwering te stoppen, leert Jack dat hij dat mogelijk een dochter heeft genaamd Samantha (Danika Yarosh). Wanneer de mensen achter de samenzwering ook leren over deze mogelijke dochter besluiten ze achter haar aan te gaan om Jack zo te kunnen bedreigen. Ondanks dat Jack niet zeker weet of Samantha werkelijk zijn dochter is, besluit hij haar toch te beschermen.
Jack en Major Turner moeten nu snel de mensen achter de samenzwering zien te stoppen terwijl ze nu ook een koppige tiener moeten zien te beschermen.

Deze film begint als een goede spionage thriller, maar wordt naarmate het verhaal verder gaat wat langdradig en lastig te volgen. Dit komt doordat ze te veel onnodige extra's aan het verhaal toevoegen. De mogelijke dochter is bijvoorbeeld onnodig aan het verhaal toegevoegd, want de ze levert geen extra waarde aan de film alleen tijdverspilling door koppig niet te luisteren en zo haarzelf en de andere in gevaar te brengen. Dit gebeurd zelf op twee keer op eenzelfde soort manier. Als ze dit personage uit de film hadden gelaten, hadden ze een wat betere en kortere film gehad.

Het acteerwerk is ook niet echt bijzonder. Tom Cruise levert goed werk in de actie scenes, maar heeft voor de rest van de film wel een vaak een look op zijn gezicht die niet erg vrolijk over komt en meer over alsof hij deze film niet wilde doen. Beter acteerwerk komt van Cobie Smulders. Ze komt ook niet echt positief over, maar dat valt bij haar minder goed terug te zien. Ze was meer het positieve aan deze film, maar ze werkt ook leuk samen met Tom Cruise in zowel de actie als de praat scenes. Het mindere acteerwerk komt van Danika Yarosh. Ze is dan nog wel een beginnende actrice, maar doordat haar personage erg irritant en koppig overkomt, geef je als kijker weinig om haar. Het boeit minder als haar personage wat zou overkomt, want het is toch meestal haar eigen schuld dat ze in de problemen beland.

Uiteindelijk is dit meer een film waarvoor de movie pass geschikt is om zo geen extra kosten te maken. Anders is het beter om deze film gewoon een keer op tv te bekijken. Onnodige geld aan deze film besteden zou alleen maar geldverspilling zijn.

Ik geef de film als cijfer een:

vrijdag 21 oktober 2016

Keep Up with the Joneses


Keep Up with the Joneses is een nieuwe actie komedie. De film is geregisseerd door Greg Mottola, de regisseur van andere komedies zoals: Superbad en Paul.

Jeff en Karen
De film gaat over het doodnormale stel Jeff (Zach Galifianakis) en Karen Gaffney (Isla Fisher). Hun leven is niet bijzonder, maar elke zomer hebben ze een periode waar hun kinderen naar zomerkamp gaan en ze het huis voor zichzelf hebben.
Als het koppel hun nieuwe buren ontmoet, leren ze hoe niet bijzonder hun leven is, vergeleken het leven van hun buren.
Tim (Jon Hamm) en zijn vrouw Natalie Joneses (Gal Gadot) gedragen en lijk een mooi en perfect stel te zijn.
Wanneer Karen uit nieuwsgierigheid op onderzoek gaat, ontdekt ze dat de Joneses geheime agenten zijn. Wanneer ze Jeff hierover informeert worden de twee onbedoeld een deel van de geheime missie van de Joneses. De vier moeten elkaar nu zien te vertrouwen en proberen samen te werken om de wereld te beschermen tegen een crimineel die onder de naam Scorpion gaat.
De Gaffney's en de Joneses
Deze film bestaat uit een goede cast, waarvan de meeste bekend zijn van goede komedie films en een goede komedie regisseur. Ondanks deze mix van komedie talent is deze komedie film toch erg teleurstellend. Dit komt door een slecht verhaal, want het verhaal van deze film is geschreven door Michael LeSieur. Hij staat niet bekend als een goede komedie schrijver en dit kun je duidelijk terug zien in de film. Het verhaal is namelijk er onduidelijk, waardoor je het moeilijk kunt volgen. 
De regisseur en de cast hebben hun best gedaan om met dit slechte verhaal een goede film neer te zetten, maar helaas zonder succes en uiteindelijk komt de film over als een slechte Family Guy aflevering.   
De komedie in de film is ook niet lachwekkend. Er werd meer gegrinnikt dan gelachen en wanneer er gelach te horen was, kwam dat van jonge kinderen.  

Ik geef de film als cijfer een: 

donderdag 13 oktober 2016

Inferno


Inferno is de derde film uit The Da Vinci Code serie, Deze film is net zoals de twee andere geregisseerd door Ron Howard.

In de film wordt de hoogleraar kunstgeschiedenis Robert Langdon (Tom Hanks) wakker in een Italiaans ziekenhuis. Robert leidt aan geheugenverlies. Hij kan zich vaag nog iets herinneren over een geheime codes, die iets met het meesterwerk van Dante Alighieri genaamd Inferno.
Robert en Sienna
 Robert leert ook dat hij niet veilig is en gaat samen met de hulp van de jonge dokter Sienna Brooks (Felicity Jones) op onderzoek naar wat mysterieuze codes van Inferno betekenen.
Als ze de code hebben ontcijfert, leren ze over een wereldbedreigend complot. Sienna helpt Robert met het opfrissen van zijn geheugen, zodat ze samen dit complot kunnen tegenhouden,


Deze film is net als de twee voorgaande film weer een Indiana Jones-achtige film vol met puzzels over kunst, maar zonder de spannende gevaren van vallen. Deze film lijkt erg op twee voorgaande films waar heeft gelukkig een wat betere humor stijl.
Deze film verloopt ook wat sneller dan de twee voorgaande films en vermindert eigenlijk alleen in snelheid  wanneer er iets belangrijks wordt uitgelegd.

Het acteerwerk in de film is goed, maar iedere acteurs van deze cast heeft beter werk geleverd in andere films.
Het mooie aan de films uit deze serie blijven de beelden op de verschillende filmlocaties in Europa.
Maar uiteindelijk blijft het net als de twee voorgaande films een film met een vergezocht verhaal en zal waarschijnlijk vooral vermakelijk zijn voor fans van deze film serie en verder niet.

Ik geef de film als cijfer een:

zaterdag 8 oktober 2016

The Girl on the Train



The Girl on the Train is een nieuwe psychologische thriller, die is gebasseerd op het gelijknamige boek. De film is geregisseerd door Tate Taylor, de regisseur van The Help en Get on Up.

Rachel Watson op haar dagelijkse reis
De film gaat over de gescheiden vrouw Rachel Watson (Emily Blunt). Tijdens haar degelijks treinreis naar haar werk ziet Rachel elke dag hetzelfde stel: Megan (Haley Bennett) en Scott (Luke Evans). Doordat ze elke dag dezelfde mensen ziet, is ze langzamerhand begonnen met het fantaseren over hoe het leven van deze mensen zal zijn, Rachel verwacht dat Megan en Scott samen het perfecte stel zijn.
Wanneer ze op een dag Megan niet meer ziet, begint ze zichzelf af te vragen waar Megan is. Na onderzoek te hebben gedaan, leert Rachel dat Megan wordt vermist. Rachel besluit zelf op onderzoek uit te gaan om Megan weer te vinden, maar beland zo als snel in een gevaarlijk moordmysterie.

Deze film probeert een interessant verhaal neer te zetten, maar doet dit helaas zonder succes. Als kijker probeer je het mysterie zelf ook op te lossen tijdens het kijken van de film, maar doordat de overgang tussen scenes uit het verleden en de scenes in het heden niet duidelijk worden aangegeven, is het oplossen van het mysterie alleen maar moeilijker, want je weet meestal niet direct in welke tijdlijn het verhaal zich afspeelt/.Doordat je zelf steeds moet nadenken of de scene waar je naar zit te kijken nou in het heden of verleden afspeelt, voelt het aan alsof de film langer duurt en wordt het al snel langdradig. Het vreemde aan de film is ook dat het voelt alsof het probeert over te komen als de film Gone Girl, maar dan op een mindere manier
Emily Blunt levert het beste acteerwerk in de film. Je kunt zien dat ze voor een Oscar probeert te gaan, maar door de mindere film ben ik bang dat ze weinig succes zal hebben.

Ik geef de film als cijfer een:

vrijdag 7 oktober 2016

Nine Lives

Nine Lives is een komedie geregisseerd door Barry Sonnenfeld, de regisseur van de Men in Black trilogie.
In de film is zakenman Tom Brand (Kevin Spacey) bezig om de hoogste wolkenkrabber van het noordelijke halfrond in zijn bezit te krijgen. Dankzij deze actie heeft hij weinig tijd voor zijn gezin en omdat zijn dochter Rebecca (Malina Weissman)  bijna elf jaar wordt, besluit hij haar eindelijk te geven waar ze al jaren om vraagt: een kat.
Tom in de dierenwinkel met zijn dochter
 Tom heeft eigenlijk een hekel aan katten, maar hij is bereidt om zich voor zijn dochter aan te passen. Wanneer hij een kat koopt in een vreemde dierenwinkel en dan op de terugweg naar huis wordt geraakt door een blikseminslag, wordt Tom wakker in het lichaam van de gekochte kat terwijl zijn menselijke lichaam in en coma ligt.
Als kat leert Tom meer over zijn familie dan hij ooit heeft geleerd. Tom wil met deze informatie proberen een betere man en vader te worden, maar hiervoor moet hij het mysterie zien op te lossen om weer terug in zijn menselijke lichaam te komen.

Tom in het kattenlichaam bij zijn dochter

Deze film is echt een van de meest verschrikkelijke films van dit jaar. Het verhaal is simpel en uiteindelijk wordt het als snel langdradig, omdat ze in het begin veel bezig zijn met zakelijke gesprekken over wolkenkrabbers en wanneer Tom uiteindelijk in het kattenlichaam zit, wordt er veel slechte of te simpele humor gebruikt, die niet aanslaat bij jong of oud.
Het is ook vreemd dat grote acteurs als Kevin Spacey, Jennifer Garner en Christopher Walken in deze film spelen. Je kunt wel duidelijk zien dat ze het niet echt naar hun zin hebben en deze film vast meer hebben gedaan om wat extra geld mee te verdienen.
Deze film geeft ook geen goed voorbeeld voor hoe je een nieuwe kat in huis moet nemen, want ze regelen veel dingen op een slechte manier. Ze zetten de kattenbak waar de kat zijn behoefde kan doen namelijk gewoon naast zijn eetbakje en drinkbakje.
Door het slechte verhaal, acteerwerk, effecten en humor is dit uiteindelijk een film die voor niemand echt vermakelijk is en je beter kunt overslaan, want het is uiteindelijk gewoon grote tijd en geld verspilling. 

Ik geef de film als cijfer een:




  

Pete's Dragon


Pete's Dragon is een remake van de gelijknamige film uit 1977. De film is geregisseerd door David Lowery.
De film vertelt het verhaal over de weesjongen Pete (Oakes Fegley). Pete is in de bossen opgegroeid samen met de hulp van een gigantische groene draak genaamd Elliot.
Pete en Elliot
Wanneer boswachter Grace (Bryce Dallas Howard) Pete ontdekt in de bossen neemt ze hem mee naar de stad om ervoor te zorgen dat hij gezond en ongedeerd is.
Voor Pete is de mensenwereld erg wennen en eigenlijk verlangt hij terug naar het bos om weer samen met Elliot te zijn.
Wanneer Grace Pete zijn verhalen hoort over Elliot doet dit haar weer terug denken aan de verhalen die haar vader haar vroeger vertelde. Uit nieuwsgierigheid gaat ze samen met haar vriendin Natalie (Oona Laurence) opzoek naar deze legendarisch draak.
Als ze Elliot dan uiteindelijk vinden, moeten ze zijn vertrouwen zien te winnen. Wanneer andere mensen Elliot ontmoeten, zien ze als snel de mogelijkheden om hem te vangen en als een attractie te gebruiken om zo simpel veel geld te kunnen verdienen.
Natalie ontmoet Elliot
De effecten zijn sinds 1977 er wel op vooruit gegaan, maar helaas
Eillot 1977            Elliot 2016
hebben ze deze film niet aan de goede mensen overgelaten, want je kunt nog duidelijk zien dat Elliot met CGI in de film is geplaatst. Misschien als ze de rechten van dit verhaal aan betere mensen geven, kunnen we een keer een Pete's Dragon verwachten met goede effecten.
Door de mindere effecten is deze film niet zo leuk voor volwassenen of oudere kinderen, maar ik verwacht dat jonge kinderen wel van deze film kunnen genieten. 
Naast de mindere effecten is het toch jammer dat ze ervoor gekozen hebben om Elliot niet veel in de film te tonen. Dit verwacht je eigenlijk wel als de film Pete's dragon heet, maar helaas.
Het acteerwerk in deze film is ook niet bijzonder. Oakes Fegley is een nog jonge beginnende acteur, maar dit is helaas voor hem geen beste film om mee door te breken, want je kunt terug zien dat hij moeite heeft om met iets te acteren wat er eigenlijk helemaal niet echt is. 
De grotere namen als Bryce Dallas Howard en Robert Redford leveren ook geen bijzonder werk. Dit is waarschijnlijk meer een film voor hun om wat extra geld mee te verdienen.

Ik geef de film als cijfer een:




  

zaterdag 1 oktober 2016

Deepwater Horizon


Deepwater Horizon is een nieuwe dramatische thriller dat is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van de grootste en ernstigste  olieramp in de Amerikaanse geschiedenis. De film is geregisseerd door Peter Berg, de regisseur van Lone Survivor.

Mike Williams op het olieplatform
De film concentreert zich op arbeider van het olieplatform Mike Williams (Mark Wahlberg). Samen met zijn leidinggevende Jimmy Harrell (Kurt Russel) probeert hij ervoor te zorgen dat de directie van het bedrijf BP  alles zo goed mogelijk controleert om onnodige schade en rampen te voorkomen. De directie van BP nemen de risico's niet serieus en denken dat alles grondig testen alleen maar tijd en geld verspilling is.  
Wanneer ze er tijden het winnen van olie dan iets ernstig misgaat en de olieleiding kapot breekt, moeten de mensen die aanwezig zijn op het olieplatform zo snel mogelijk van het platform zien af te komen om in leven te blijven.

Mike Williams op het defecte olieplatform 
Met deze film heeft Peter Berg een zeer spannende en interessant verhaal weten te maken. Hij weet de olieramp realistisch over te brengen, waardoor je als kijker haast het idee kan krijgen dat dit echtte beelden rond de echte ramp zijn.
Wat de geloofwaardigheid van de film ook erg versterkt is het acteerwerk van de cast. Mark Wahlberg en Kurt Russel leveren beide geweldig werk. Ze zouden beide best wat nominaties voor verschillende filmprijzen kunnen verwachten.    
Het enige echte mindere aan deze film is dat de opbouw wat onnodig aan de lange kant is, want als je naar deze film gaat weet je wat je te zien gaat krijgen. 
Deze film laat ook op een goede manier zien hoe corrupte zakenmensen als de mensen van BP meer om het verdienen van geld geven dan de veiligheid van de situatie. 
Uiteindelijk is dit een zeer interessante en spannende film, die het waard is om een keer gezien te hebben.

Ik geef de film als cijfer een: 

Miss Peregrine's Home for Peculiar Children


Miss Peregrine's Home for Peculiar Children is een nieuwe fantasie film die gebaseerd is op het gelijknamige boek. De film is geregisseerd door Tim Burton, de regisseur van films als: Batman, Beetlejuice en Edward Scissorhands.


In de film gaat Jake (Asa Butterfield) opzoek naar een mysterieuze locatie, waar zijn grootvader hem jaren over heeft verteld. Wanneer Jake deze locatie eindelijk weet te bereiken, komt hij in contact met mevrouw Alma LeFay Peregrine (Eva Green).
Jake bij mevrouw Peregrine
Mevrouw Peregrine is de eigenares van een weeshuis vol met kinderen die allemaal een bijzondere gave hebben. Tijdens het kennismaken met de kinderen uit het weeshuis leert Jake over de gevaren uit deze nieuwe wereld. Er is namelijk ook een groep met bijzondere krachten, die wordt geleid door een man genaamd Barron (Samuel L. Jackson). Barron is er zeker van dat hij via het gebruik van wezens als mevrouw Peregrine onsterfelijk kan worden. Hierom is hij met een leger monsters genaamd Hollows onderweg naar het weeshuis van mevrouw Peregrine. Mevrouw Peregrine moet nu samen met Jake de kinderen uit haar weeshuis zien voor te bereiden op de strijd tegen Barron en zijn Hollows.
Jake en de bijzondere kinderen uit het weeshuis 
Deze film is helaas weer geen comeback voor Tim Burton. Zijn laatste grote succes blijft nog steeds de film Sweeney Todd uit 2007. Sinds die film probeert hij steeds weer terug te komen op het oude Tim Burton niveau, maar hij blijft falen.
Bij deze film heeft hij ervoor gekozen om met een langdradige opbouw te beginnen met het ontdekken van de bijzondere wereld van mevrouw Peregrine en wanneer we als kijkers eindelijk deze wereld binnenkomen, worden alle interessante dingen in een rap tempo aan je uitgelegd.  Als kijker had je liever gehad dat Tim Burton dit andersom had gedaan, want zo weet hij voor een lange tijd de film bezig te houden met een saai verhaal. De film wordt eigenlijk pas echt leuk wanneer Samuel L. Jackson eindelijk in beeld komt. Samuel L. Jackson weet de film namelijk op zijn eigen manier vermakelijk te maken.
De meeste effecten in de film zien er goed uit. De bijzondere krachten van de weeskinderen komen goed over. Helaas zijn niet alle effecten goed, want je kunt duidelijk zien dat de Hollows met CGI in de film zijn geplakt.
Jake vs een Hollow
Deze film zou ook meer voor kinderen bedoeld zijn, maar door het langdradige verhaal en de enge dingen in de film lijkt het me niet zo geschikt voor te jonge kinderen.








Het acteerwerk in de film is gelukkig wel goed. De volwassen acteurs als Eva Green en Samuel L. Jackson leveren ondanks dat ze niet veel in de film zitten het beste werk. De meeste kinderacteurs leveren ook goed werk. Deze film is voor de meeste ook een van hun eerste grote films. Je kunt wel zien dat de kinderacteurs het na hun zin hebben.  Asa Butterfield levert helaas wel minder werk dan we van hem gewend zijn. Hij komt namelijk te serieus over voor een jonge die voor het eerst kinderen met bijzonder krachten ziet. Je zou namelijk meer verbazing verwachten te zien.
Als deze film genoeg gaat verdienen, kunnen we wel een verfilming verwachten van de andere boeken uit deze serie, maar dan hoop ik dat ze dit wat beter gaan doen.

Ik geef deze film als cijfer een: