zaterdag 26 november 2016

Moana


Moana is een nieuwe animatie film van de Disney studio.
Moana
 De film verteld het verhaal over de dochter van het stamhoofd van een Hawaiiaanse stam genaamd Moana (stem van Auli'i Cravalho). Moana heeft een passie: de oceaan over zeilen
Deze reis legt ze af zonder toestemming, maar zo leert ze dat haar thuisplaats gevaar loopt en ontmoet ze de halfgod Maui (stem van Dwayne Johnson). Maui vergezeld haar tijdens haar reis over de oceaan en samen moeten ze het opnemen tegen monsters die de twee proberen te stopen. Moana en Maui moeten nu zien samen te werken om de monsters te verslaan en Moana haar thuis te redden.

Dit is weer een mooie animatie van de Disney studio waar je met het hele gezin of family van kunt genieten. Deze film is vooral een leuke film voor een vader en dochter duo, want de hoofdpersonages van deze film komen ondanks dat ze niet echte vader en dochter zijn wel goed over als een vader en dochter duo.
In deze film hebben geven ze ook goed de Hawaiiaanse  cultuur weer, waardoor je als kijker ook net als in andere Disney animaties ook wat leert.
Water in de film
De animatie ziet er ook erg goed uit. Je kunt echt zien dat animatie film steeds beter worden, want het water in deze film lijkt vaak net echt.

Het stem-acteerwerk is ook erg goed. Voor Auli'i Cravalho is dit haar eerst werk in een film, maar ik verwacht dat ze na het succes van deze film wel door zal groeien als een actrice die steeds meer in toekomstige films voor zal komen. Haar stem is namelijk er passend bij haar personage en ook erg plezierig om naar te luisteren, vooral wanneer ze begint te zingen. Ik verwacht dat sommige van haar liedjes best eens net zo door kunnen gaan breken als het lied: Let it go van de film Frozen heeft gedaan. Dwayne Johnson zet ook goed werk neer als de stem van een halfgod. Hij laat in deze film ook horen dat hij best goed kan zingen.

Na Finding Dory en Zootopia is dit een van de beste Disney animaties van 2016

Ik geef de film als cijfer een:

Nocturnal Animals


Nocturnal Animals is een nieuwe drama thriller van regisseur Tom Ford. Deze film is de tweede film die Tom Ford heeft geregisseerd. De film is gebaseerd op het verhaal Tony & Susan van schrijver Austin Wright.
Susan Morrow in haar kunstgalerij 
De film gaat over de kunsthandelaar Susan Morrow (Amy Adams). Samen met haar man Hutton Morrow (Arnie Hammer) leeft ze een luxueus leven, maar ondanks alle luxe in haar leven voelt Susan zich niet echt tevreden. Hutton is namelijk vaak weg voor zakenreizen.
Wanneer Susan weer eens alleen is, ontvangt ze een anoniem pakje. In het pakje zit een boek getiteld: 'Nocturnal Animals.' Het boek is geschreven door Susan haar ex Edward Sheffield (Jake Gyllenhaal). Susan en Edward hebben al een lange tijd geen contact meer met elkaar gehad, waardoor Susan het maar vreemd vindt dat Edward haar ineens een boek opstuurt en haar na haar mening over het boek vraagt. Edward vraagt Susan ook contact op te nemen als hij weer terug is in de stad, zodat ze over zijn boek kunnen praten. Susan begint met het lezen van het boek en leert al snel dat het boek speciaal aan haar is opgedragen,

Zeven jaar na A Single Man is dit pas de tweede film die Tom Ford heeft gemaakt, maar hij weet wederom een mooie film neer te zetten. Hij heeft de film mooi gefilmd op een manier die het de film zeker waard maakt om een keer in de bioscoop te hebben gezien.  De film bevat ook goede geluidseffecten en soundtrack op de juiste momenten.
Het verhaal van de film bestaat eigenlijk uit drie verschillende verhalen die onderling met elkaar te maken hebben. Het wordt echter niet aangegeven in de film wanneer ze in de film wisselen tussen de verhalen, waardoor je als kijker dus goed moet blijven opletten om het verhaal helemaal te kunnen volgen. Als je de film niet volledig blijft volgen, is er een kans dat je het niet meer snapt en dan de film minder begint te vinden. Zo kun je het einde van de film dus op verschillende manieren ervaren.

Het acteerwerk in de film is ook goed. Vooral de acteurs in de hoofdrollen leveren geweldig werk, want doordat er eigenlijk drie verschillende verhalen in de film zitten, moeten de acteurs hun rollen ook op drie verschillende manieren doen. Dit is het geval bij Amy Adams en Jake Gyllenhaal. Amy Adams kan best wat filmprijzen verdienen met haar goed acteerwerk uit deze film en Arrival. Zo valt haar onnodige aanwezigheid in Batman v Superman weer te vergeven
Jake Gyllenhaal zet in deze film ook goed een man neer die eigenlijk emotioneel kapot gaat.
Aaron Taylor-Johnson speelt in een van de verhalen van de film ook een verkeerde vent, die je als kijker al snel begint te irriteren. Deze rol laat wel goed zien hoe hij gegroeid is als acteur sinds zijn dagen als Kick-Ass.
Michael Shannon speelt in een van de verhalen van de film een sheriff en hij voegt zoals hij vaak ook in zijn andere rollen doet op zijn eigen maner een beetje humor toe aan de film.

Uiteindelijk is dit als je tijdens het kijken goed blijft opletten een mooie en interessante film.

Ik geef de film als cijfer een:

vrijdag 18 november 2016

Fantastic Beasts and Where to Find Them


Fantastic Beasts and Where to Find Them is de eerste Spin-Off van de Harry Potter serie. De film is geregisseerd door David Yates, de regisseur van de vier laatste Harry Potter film. Het verhaal van deze film is geschreven door J.K. Rowling, de schrijfster en bedenkster van Harry Potter.

Newt Scamander
De film speelt zich af in het jaar 1926, waar de magi-zoöloog Newt Scamander (Eddie Redmayne) New York bezoekt met een koffer vol magische wezens. Als Newt dan in aanraking komt met een normale man genaamd Jacob Kowalski (Dan Fogler), weten een paar van zijn magische wezens uit zijn koffer te ontsnappen.
Newt wil direct de vermiste wezens terug vinden, voordat ze in gevaar raken, maar Newt wordt gestopt door een vrouw genaamd Tina (Katherine Waterston), ze werkt voor de magische regering van New York. De regering wil Newt straffen voor zijn actie, maar Newt weet aan ze te ontsnappen.

Newt, Jacob en Tina
Newt, Jacob en Tina (Katherine Waterston) gaan opzoek naar de vermiste magische wezens, maar worden achtervolgd door Mr. Graves (Colin Farrel), een agent van de magische regering. De drie moeten nu snel de vermiste magische wezens zien te vinden, voordat ze in de handen vallen van deze mysterieuze Mr. Graves.




Met deze film hebben David Yates en J.K. Rowling de magische wereld van Harry Potter op een mooie en goede manier uitgebreid, want in deze film krijgen we te zien hoe de magische wereld er in een vroegere versie van Amerika aan toe ging. Het verhaal in natuurlijk niet zo goed als het verhaal van Harry Potter, maar dit is het geval van de meeste spin-offs. Deze spin-off is een goed begin van een nieuwe serie. Het bijzondere van deze film is ook dat het de negende film uit een serie is en dat en dan eigenlijk nog geen slechte films tussen zitten,

De effecten in de film zien er goed uit. De meeste magische wezens zien er goed en geloofwaardig uit. Er zijn wel een paar magische wezens waarbij je van duidelijker kunt zien dat ze met CGI in de film zijn geplaatst, maar gelukkig verpest dit de film niet. Er zitten ook mooie momenten in de film, die de film 3D waardig maken.
De filmset en de kostuums van de acteurs laten het ook goed lijken op de jaren 20 waar het verhaal zich afspeelt.

Het acteerwerk in de film is ook goed. Eddie Redmayne levert realistisch werk als een die voor het eerste in de Magische cultuur van Amerika is en wie eigenlijk alleen voor zijn magische wezens wil zorgen. Dan Fogler leek in het begin meer een komische personage te zijn, die leuk is om de jonge kijkers een plezier mee te doen, maar gedurende de film wordt hij ook steeds leuker voor de oudere kijkers.

Ik geef de film als cijfer een:

zondag 13 november 2016

Arrival


Arrival is een nieuwe Sci-Fi mysterie geregisseerd door Denis Villeneuve, de regisseur van films als: Prisoners en Sicario.

In de film verschijnen meerdere mysterieuze ruimteschepen op twaalf verschillende locaties. Op al deze verschillende locaties proberen de mensen contact te maken met de ruimteschepen.
Louise Banks
In Amerika krijgt taalkundige Louise Banks (Amy Adams) de leiding over het team dat contact moet zien te leggen met de aliens. Samen met natuurkundige Ian Donnelly (Jeremy Renner) probeert ze er achter te komen wat de aliens op aarde komen doen, maar hiervoor moet ze eerst hun 'taal' zien te ontcijferen en leren te begrijpen om zo te kunnen communiceren met de aliens zonder onbedoelde verkeerde signalen over te brengen.

Deze film hebben ze goed geheim kunnen houden qua verhaal, waardoor je niet weet wat je kunt verwachten wanneer je deze film ziet. Als je dan tijdens het kijken van de film leert waar het overgaat, is de kans groot dat je geboeid raakt door het verhaal. Je wilt namelijk steeds de antwoorden op de vragen krijgen die de film je geeft. Deze film laat je zelf zo ook nadenken over de vragen die de film stelt, want je probeert deze al uit jezelf te beantwoorden. Wanneer de film je dan de antwoorden geeft, kun je dit op je eigen manier ervaren. Je kunt zo tevreden of teleur gesteld zijn wanneer je weet waar de gehele film nou uiteindelijk allemaal om ging.
De effecten van de film zien er goed uit. Denis Villeneuve heeft samen met andere mensen van de film goed werk geleverd om de ruimteschepen er zo realistisch mogelijk eruit te laten zien.

Uiteindelijk gaat deze film meer over het hoofdpersonage Louise Banks, dan over de  aliens, als je met die kennis naar de film gaat, zal je de film waarschijnlijk beter ervaren, want je moet geen alien invasie verwachten zoals bijvoorbeeld Independence Day, maar eerder een films zoals Close Encounters of the Third Kind.
Omdat dit meer een film gebaseerd op personage is, is het goed te zien dat het acteerwerk in deze film erg sterk is. Amy Adams zet goed een taalkundige neer met een emotioneel verleden, dit is een van Amy Adams haar beste werken sinds een lange tijd. De rest van de cast leveren ook goed werk, maar worden allemaal neergezet als bij personages.
Wat ook goed help in deze film is de soundtrack van Jóhann Jóhannsson, want het geluid in de film klinkt spannend op spannende momenten en emotioneel op emotionele momenten.

Uiteindelijk is dit een mooi gefilmde film, die je aan het denken zet en op een manier de mensheid goed weerspiegeld.
Het einde waar de antwoorden gegeven werden, vond ik persoonlijk wel wat gehaast en geforceerd en op een punt zelfs wat voorspelbaar, maar dit verpeste de film gelukkig niet.

Ik geef de film als cijfer een:

zaterdag 5 november 2016

Hacksaw Ridge


Hacksaw Ridge is een verfilming van de oorlogsbiografie over oorlog hospik Desmond T. Doss. De film is geregisseerd door Mel Gibson, de regisseur van films als: Braveheart en The Passion of the Christ.
Desmond Doss
De film speelt zich af tijdens de Tweede Wereldoorlog, waar de goedhartige Desmond Doss (Andrew Garfield) zich aanmeldt voor het leger. Desmond heeft het idee om als hospik het leger tijdens de oorlog te helpen, want Desmond vindt moorden verkeerd en wil zeker geen wapens gebruiken.
Door deze houding wordt Desmond niet serieus genomen en probeert het leger hem te overtuigen om zich terug te trekken.
Desmond blijft koppig tegen het leger in gaan, waardoor hij meegaat in de oorlog en dient tijdens de slag om Okinawa.
Tijdens deze slag moet Desmond ongewapend zijn medesoldaten zien te helpen en zelf in leven zien te blijven.
Desmond op het slagveld
Met deze film weet Mel Gibson een adembenemende terugkeer te maken als regisseur Mel Gibson is na zijn persoonlijke problemen en de problemen die hij had met anderen in de filmwereld een lange tijd weg geweest. Als acteur kwam hij langzamerhand terug, maar nu is hij na tien jaar eindelijk ook weer terug als regisseur. Hij heeft deze film mooi gefilmd. De film begint met een goede opbouw van de personages, maar in de tweede helft van de film verandert de film in een brute en bloederige oorlogsfilm. Door de oorlog scenes op een brute en soms zelf gruwelijke manier te hebben gefilmd, brengt Mel Gibson deze scenes goed en realistisch over. 
Wat ook helpt bij het realistisch overbrengen van de oorlog scenes is het geluid in de film, want de wapenschoten en explosies komen goed over. Dit is vooral te merken als je de film in Dolby Atmos ziet.
Deze film bevat nog wel een element wat voor sommige mensen als minder kan worden gezien, want Mel Gibson stopt vaak religieuze elementen in zijn film. Gelukkig is dit net zo extreem als in The Passion of the Christ, maar als je hier niks me hebt, kunnen sommige momenten in de film wel minder voor je zijn.

Wat ook sterk is in de film is het acteerwerk. Andrew Garfield komt goed en geloofwaardig over als een goedhartige man, die alleen maar wil helpen zonder levens te nemen. Hij komt haast over als een realistische versie van Captain America alleen dan zonder de extra spieren. 
Andrew Garfield en Teresa Palmer
Andrew Garfield speelt ook leuk samen met Teresa Palmer als een verliefd stelletje.  Hugo Weaving zet in deze film ook een sterke rol neer als de alcoholistische vader van  Desmond. Zijn personage heeft tijdens de Eerste Wereldoorlog veel verloren, waardoor hij niet achter de beslissing van zijn zoons kan staan. 
Wie ook bijzonder acteerwerk levert in deze film is Vince Vaughn, want hij staat meer bekend als een acteur uit komedie films. In deze film zet hij een serieuze drilmeester neer.

Deze film heeft al wat kleinere filmprijzen gewonnen, maar zou best ook wat grotere filmprijzen kunnen winnen. 

Ik geef de film als cijfer een: 

vrijdag 4 november 2016

The Accountant


The Accountant is een nieuwe misdaad thriller geregisseerd door Gavin O'Connor, de regisseur van de film Warrior.

Christian Wolff
De film gaat over accountant Christian Wolff (Ben Affleck). Christian heeft een vorm van autisme, maar hij is een genie in wiskunde en kan eigenlijk beter omgaan met cijfers dan met mensen. Christian werkt in zijn dagelijkse leven voor kleinere bedrijven. Naast zijn officiële werk, werkt Christian ook als accountant voor criminele organisaties.
Wanneer Christian voor een robotica bedrijf gaat werken dat ver voorstaat met de robotica technologie, begrijpt Christian al snel dat dit bedrijf niet zo onschuldig is als het zich voor doet.
Als Christian ontdekt dat er miljoenen dollars zijn verdwenen, gaat hij samen met de boekhoudkundige medewerkster Dana Cummings (Anna Kendrick) op onderzoek uit naar waar dit geld is gebleven, maar na hoe dichter Christian bij de antwoorden komt hoe gevaarlijker het wordt.
Christian toont Dana zijn uitkomt
Deze film bevat een interessant verhaal, maar je moet niet naar deze film gaan en verwachten dat je veel actie te zien gaat krijgen. Er zitten namelijk meer praat scenes en scenes waar de personages iets onderzoeken in dan dat er actie scenes in zitten. Als je dus van misdaad onderzoek films houdt, is deze film een aanrader.
In deze praat en onderzoek scenes worden de meeste personages in de film wel goed en duidelijk uitgewerkt, waardoor je als kijker meer om de personages gaat geven.
Een minpunt van deze film is dat ze vele dingen naast het hoofdverhaal proberen te vertellen, maar sommige van deze bij verhalen hebben soms tot het eind van de film niks met het hoofdverhaal te maken en komen eerder verwarrend dan informatief over.  J.K. Simmons zit bijvoorbeeld alleen in de film om een andere personage te helpen met een onderzoek naar de accountant. Op het eind in de film voelt het soms ook wat te geforceerd waar ze ineens de antwoorden geven op de vragen uit de film alleen gebeurd dit in een vlot tempo, waardoor als je even niet goed oplet, je sommige vragen niet duidelijk beantwoord krijgt.

Het acteerwerk in de film is goed. Ben Affleck laat met deze rol goed zien hoe het leven van iemand met autisme eruit kan zien. Hij komt heel geloofwaardig over als een man met autisme. Hij laat in deze film ook goed zien dat hij een goede keus is geworden om de nieuwe Batman te spelen, want in zijn dagelijks leven als accountant lijkt hij erg op Batman alter ego Bruce Wayne, maar wanneer hij dan onderzoek doet in de criminele wereld en sommige criminelen ook zelf aanpakt, komt er een versie van Batman in beeld. Andere acteurs uit de film zoals J.K. Simmons en Anna Kendrick leveren ook goed acteerwerk, maar zitten vergeleken met Ben Affleck eigenlijk weinig in de film, wat gezien kan worden als verspilling van hun talent.

Uiteindelijk is dit een vermakelijke film die soms wel wat langdradig aan kan voelen, maar als je met die kennis naar de film gaat, zal dit vast mee vallen en kun je gewoon van de film genieten.

Ik geef de film als cijfer een: